Wifelife in Cairo

Wifelife in Cairo

Kedvenc reggeliző - Left bank

Favorite breakfast place - Left bank

2018. szeptember 14. - CairoWife

 

left_bank_2.jpgMa szeretném Nektek bemutatni a kedvenc reggelizős helyem itt Kairóban. Előszöris szeretném leszögezni, hogy imádom a reggeliket. Nem azt, amikor rohanni kell munkába, vagy edzésre, és csak annyira van időm és energiám, hogy felkapjak valamit amit találok, hanem azokat imádom, amikor egy szép hétvégi napon felébredek, elmegyek egy szuper szép helyre és lassan nyugalomban, Hugimmal, vagy barátnőkkel csevegve elfogyasztjuk a kis rántottát, narancslevet és kapucsínót (vagy esetleg pezsgőt :D). Itt Kairóban végre újdonsült férjemet is sikerült ráébreszteni, hogy ez a reggeli nem is olyan rossz dolog. 

Nos ez a bizonyos kedvenc hely a "Left bank", a Zamalek nevű szigeten fekszik a Nílus partján. Szerintem ebből már ki is lehet találni, hogy a kilátás és a hangulat adott. nagyon szeretünk a külső térben reggelizni, nyugodt, kellemes, bár őszintén szólva nyáron elképesztően meleg tud lenni még 10 órakor is, és szerencsésnek kell lenni, hogy legyen kint jó hely. A benti tér is nagyon kellemes, kis franciás design, modern, mindenhol futó zöld növények, fény, igazi reggelizős hangulat! 

A reggelik itt isteniek, a választék hatalmas, van itt omlett, a tojás minden fajtája, szendvicsek, gyümölcstál, joghurt granolával, péksütemény és egyiptomi édességek, de a kedvencem a lazacos spenótos tojás <3 . Mindig kapható frissen facsart gyümölcslé az éppen aktuális szezonális gyümölcsökből, kávék, teák (a teákat már csak a tálalás miatt megéri kipróbálni :D). Be kell vallanom, hogy ez a hely egy étterem, nem csak reggelizni lehet, de én eddig mindig csak reggelizni mentem. Ha kipróbálok itt mást is, ígérem arról is jelentek :) . 

41645201_1878593208844300_5442199274609704960_n.jpg

 img_20180602_115204.jpg

☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕

 

Today I would like to share with you my favourite breakfast place. I love having breakfast! Not the breakfast when I have 10 minutes to pick up something and run to work or training, but the weekend breakfasts, when I have time to relax, to wake up, go to a nice place and spend nice time with my husband while eating something tasty.

This place, „Left bank” is in Zamalek island, next to the Nile. amazing view, cute French style design, a huge selection of breakfast with European and Egyptian dishes like: fruit platter, granola with youghurt, eggs hamingway with spinach and salmon (my favourite!), omlett, sandwiches, patisseries. They have fresh juices with seasonal fruits, capuccino, and tea of course.

I like to sit outside, although in summer it can be extremely hot, and we have to be lucky to find a place outside, but it’s calmer, the view is just great! The waiters are nice, but sometimes you have to wait for your meal, sometimes they forget something, but it’s ok, noone is in rush usually when spending the weekend morning at such  anice place J They are actually a proper restaurant, they are not only for breakfast, but I have to admit, I have only ate breakfast there :D

A bejegyzés trackback címe:

https://wifelifeincairo.blog.hu/api/trackback/id/tr9514205603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balanszkaland 2018.10.11. 10:58:52

Ez a szupi kis hely zárt be? :O Ha igen, remélem, kinyit, mire megyek. ;)
süti beállítások módosítása