Wifelife in Cairo

Wifelife in Cairo

Házhozszállítás - A víz-kérdés

Home delivery - The water issue

2018. szeptember 12. - CairoWife

41358649_1945087515511758_5561035921563844608_n_1.jpgKairóban minden lehetséges. Az egyik legjobb ezek közül, hogy mindent lehet házhoz rendelni, ami nagyban megkönnyíti az életet. Nincs se autónk, se jogosítványunk (tudom, hogy meglepő, de akkor is ez az igazság, egyikőnk sem tud vezetni :D ), otthon sem éreztünk igazán nagyon szükségét egy-két alkalmat leszámítva, a belvárosban szuper volt a közlekedés, itt pedig más miatt nincs rá szükségünk, de erről majd később írok, viszont bevásárolni mindig is gyűlöltem.

Itt ez egyszerűen fantasztikus. A jelentősebb élelmiszerboltoknak van online vásárlási felülete, és szépen kényelmesen a kanapén ülve lehet vásárolni. Bár hozzá kell, hogy tegyem, hogy az áru, ami megérkezik, nem mindig tükrözi a leadott rendelést. Általában van benne egy kis meglepetés. Néha felhívnak megrendelés után, hogy mi nincs készleten, ám következő alkalommal, ha ugyanonnan rendelünk, meghozzák azt, amit korábban kértünk, hiába nem adtuk le az új rendeléssel.

Volt egy nagyon kedves alkalom, mikor főként vizet és üdítőket rendeltünk, meg is érkezett rendben. Jó sokat kértünk, gondoltuk legyen egy kis tartalék, és egyébként is hamarosan vendégeink lesznek. Ám 10 perccel azután, hogy ideért a rendelvény, csörög a telefon. A szupermarket volt. Érdeklődtek, hogy itthon vagyunk e, mondtuk, hogy igen, és megérkezett az áru. Erre mondják: „Jön az áru, már itt van”. Erre mi: „Már ideért, itt van igen.” és ők: „Még nincs itt, de öt perc múlva itt lesz”. Mi: „Nem, én már látom, hogy itt van”. Ők: „Yes, Yes, Sir, 5 perc!”. Még viccelődtünk is, hogy csak nem hozzák ki kétszer. És valóban, 5 perc múlva csengettek, és újra kihozták. Még néztek is, hogy mi ez a sok víz itt már, miért rendeltünk, mondtuk, hogy csak egyszer rendeltünk,na de mindegy gondoltuk, ha már itt van, nem küldjük vissza, végül is semmi romlandó, majd elfogy.

Egy másik alkalommal, szintén víz rendelésnél, nem volt másfél literes vizük, cserébe fél literes vizeket hoztak azért az összegért, amiért rendeltünk másfél literes vizet.

Egy harmadik alkalommal, szintén a víznél – úgy látszik, nálunk ez a víz rendelés ilyen izgalmas :D – rendeltünk ezúttal több dolgot is, gyümölcsöt, zöldséget, és pár karton vizet. Jön is a futár, átadja a csomagot, de feltűnt, hogy ez két zacskónyi gyümölcs, na de hol a víz? Megemlítettük a futárnak fizetés előtt, hogy hiányzik 3 karton víz. Belenéz a két kicsi zacskóba, átkutatja, nem bújt e el benne 54 liter víz. De sajnos nem találta!

Imádom, hogy tényleg szó szerint mindent házhoz szállítanak, bár mostanában, hogy rájöttünk, az online rendelés általában meglepetésekkel jár, inkább azt a szokást vezettem be, hogy én magam bevásárolok a boltban, ki tudom választan a gyümölcsöket, húsokat, kifizetem, és hazahozzák. Ez főleg azért jó, mert vizet egyébként is hetente kellene rendelnünk (nem vagyunk elég bátrak még a kairói csapvízhez J ), így pedig a bevásárlás többi részével sem kell bajlódni.

#keletikényelem #mindennapimeglepetések

P.S.: mivel ide nem tudtam szuper izgalmas képeket csatolni tömkelegével, megmutatok pár helyi kisboltot (tőlük sajnos nem lehet neten rendelni :))

 

 

41473107_238895066796223_5699788550912868352_n.jpg

 

__________________________________________________________________________________________

 Home delivery - the water issue 

Everything is possible in Cairo. One of my favorite thing is that everything can be ordered home, which makes life much easier. We do not have a car or a driving license (that’s the truth, neither of us can drive :o ), we didn’t really feel the need for it at home either, except maybe for one or two occasions. But, I've always hated to do the grocery shopping.

The shopping is fantastic in Cairo. The major grocery stores have online shops, and we can order online while sitting on the couch. Although, I have to add that the goods that arrive do not always reflect the order placed. There is usually some surprise in it. Sometimes they call me after ordering to tell me the list what is not available at the moment, but next time they bring it no matter if we ordered it this time or not.

Once we mostly ordered water and soft drinks, it arrived as expected. We bought a lot, knowing that soon we have guests at home and it’s good to have a nice amount of water. But 10 minutes after the arrival of the water, the phone rings. The supermarket: „Order is coming” we said: „it is here already, everything is fine, thank you. They: „Yes, it’s coming, 5 minutes Sir”. We tried to say again that it’s here thank you but the guy repeated: „Yes, here, 5 minutes”. We were joking that they would just bring it twice. And indeed, we ended up with an amount of water which is enough for like a year. The delivery guy was surprised why we ordered water again if we have a lot.. never mind. Water won’t go wrong, and we have storage.

Another time we ordered water again, but they didn’t have the usual bottle which is 1.5 l, so instead, they brought us tons of 0.5l bottles.41452260_2085022018176240_7391992866534326272_n.jpg.

As we drink a lot and we are not brave enough to drink the tap water in Africa, we had to order water again together with some fruits and veggies. The delivery guy was here right on time with two small bags. Well, we had to ask where is the water. He was checking the receipt, and indeed, there was 3 carton water on it. He checked both small bags and was surprised that he couldn’t find the 54 liters of water. Well well.. :D

As online ordering is usually a surprise, lately I just go to the store, pick up the fruits, meats, and everything by myself, and I ask for home delivery. Easy, comfy, and anyways we need water almost every week.

P.S.: I didn't want to leave you without pictures, so I'm sharing photos about some local small "shops" :)41500281_233752957305297_5261357142580920320_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wifelifeincairo.blog.hu/api/trackback/id/tr6914237055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása